czwartek, 27 czerwca 2013

A do Banicy polecam: Wytrawną sałatkę czereśniowo kwiatową

Wszystkie te 3 przepisy robione są z produktów, w dużej mierze dostępnych w VEGEBOX, ale da się też to zrobić z nie ekologicznych warzyw nie gwarantuje w tym wypadku dokładnie takiego samego smaku.

½ kg czereśni poznańskich
1 opakowanie kwiatów ślazu
1 opakowanie kwiatów nasturcji
1 opakowanie kwiatów ogórecznika
Mix sałat z VEGEBOX to od Wadzyńskiej jeśli inny to koniecznie musi zawierać cykorię i rukolę
1 łyżka natki pietruszki
3 ugotowane na pół twardo buraki opolskie
100 gram mięty jabłkowej
Oliwa z oliwek do polania delikatnie buraków


Wszelakie sałaty rwiemy na kawałki, a kwiaty wkładamy w całości. Czereśnie pestkujemy i wsypujemy pocięte na połówki. Kiedy mamy już gotową sałatkę układamy bardzo cienkie plasterki ugotowanych buraków na krawędzi talerza, z boku układamy gotową sałatkę. Jest genialna do mięs z grilla, ale i sama w sobie wybornie smakuje,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz