Witajcie !! Dziś dzień sporego gotowania, część już jest gotowa, na resztę musicie poczekać jeszcze chwilę, ale za to dzisiaj potrawy ze zdjęciami. Zaczniemy od zupy z młodego czosnku i kolendry.
4 główki młodego czosnku
1 łyżka posiekanej kolendry
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
½ litra wywaru warzywnego
4 ziarna ziela angielskiego
4 4 ziarna jałowca
2 kromki ciemnego pieczywa
Sól
Pieprz
Parmezan
Do gotującego się bulionu wsypujemy posiekane zioła, czosnek
i przyprawy i gotujemy około 20 minut. Z chleba wycinamy miąższ i kroimy w
drobną kostkę dodając po 20 minutach gotowania na następne 10 minut gotowania.
Skórki kroimy na drobniutką kosteczkę i robimy grzanki, które dodajemy do zupy
przed podaniem, opcjonalnie możemy zupę posypać parmezanem, jeśli ktoś lubi
parmezan.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz