wtorek, 16 lipca 2013

 Zupa z młodego czosnku i kolendry.


4 główki młodego czosnku
1 łyżka posiekanej kolendry
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
½ litra wywaru warzywnego
4 ziarna ziela angielskiego
4 4 ziarna jałowca
2 kromki ciemnego pieczywa
Sól
Pieprz
Parmezan

Do gotującego się bulionu wsypujemy posiekane zioła, czosnek i przyprawy i gotujemy około 20 minut. Z chleba wycinamy miąższ i kroimy w drobną kostkę dodając po 20 minutach gotowania na następne 10 minut gotowania. Skórki kroimy na drobniutką kosteczkę i robimy grzanki, które dodajemy do zupy przed podaniem, opcjonalnie możemy zupę posypać parmezanem, jeśli ktoś lubi parmezan. Ja jeszcze dodam ze zupa po ugotowaniu pachnie rewelacyjnie ale nie wygląda więc osobiście ją miksuję. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz